10 perces pisztáciás pesto recept
A pestot kenőkék, mártások, szószok és pácok elkészítésére használom, így az évek során a konyhám alapvető alapanyaga lett. Legalább egy üveggel mindig tartok a kamrában. Habár a hagyományos pesto fenyőmaggal készül, miért is ne kísérletezhetnénk új ízekkel. Nézzük most meg ezt a finom pisztáciás pestot ami azonnal a család kedvence lett,
Hozzávalók
Az ételhez
- 7-8 levél bazsalikom
- 2 marék pisztácia
- 50 g parmezán lereszelve
- 3 ek olíva olaj
- annyi víz, hogy kenhető masszát kapjunk
- ízlés szerint só, bors
- Fokhagyma, ha szeretjük
Elkészítés
1.
Készítsük össze a hozzávalókat és egy aprító gépet.
2.
Az olaj és víz kivételével mindent öntsünk össze az aprító gépbe. Először adjunk hozzá 2 evőkanál olajat és egy kis vizet és aprítsuk össze kenhető masszává.
3.
Ha szükséges felváltva adjuk hozzá az olíva olajat és vízet, hogy olyan állagot kapjunk, ami a mi ízlésünknek megfelelő. Ez lehet a bolti verzió, vagy ha mi inkább vizesebb állagot és kevésbé olajosat szeretnénk, ne féljünk a több víz hozzáadásától.
4.
Kóstoljuk meg és ha úgy érezzzük sózzuk, borsozzuk.
5.
Én készítettem fokhagymás és fokhagyma mentes verziót is. Mindkettő ízletes volt. A választást rátok hagyom.