10 perces pisztáciás pesto recept

2024.04.21

A pestot kenőkék, mártások, szószok és pácok elkészítésére használom, így az évek során a konyhám alapvető alapanyaga lett. Legalább egy üveggel mindig tartok a kamrában. Habár a hagyományos pesto fenyőmaggal készül, miért is ne kísérletezhetnénk új ízekkel. Nézzük most meg ezt a finom pisztáciás pestot ami azonnal a család kedvence lett,

Hozzávalók

Az ételhez

  • 7-8 levél bazsalikom
  • 2 marék pisztácia
  • 50 g parmezán lereszelve
  • 3 ek olíva olaj
  • annyi víz, hogy kenhető masszát kapjunk
  • ízlés szerint só, bors
  • Fokhagyma, ha szeretjük

Elkészítés

1.

Készítsük össze a hozzávalókat és egy aprító gépet.

2.

Az olaj és víz kivételével mindent öntsünk össze az aprító gépbe. Először adjunk hozzá 2 evőkanál olajat és egy kis vizet és aprítsuk össze kenhető masszává. 


3.

Ha szükséges felváltva adjuk hozzá az olíva olajat és vízet, hogy olyan állagot kapjunk, ami a mi ízlésünknek megfelelő. Ez lehet a bolti verzió, vagy ha mi inkább vizesebb állagot és kevésbé olajosat szeretnénk, ne féljünk a több víz hozzáadásától.

4.

Kóstoljuk meg és ha úgy érezzzük sózzuk, borsozzuk.

5.

Én készítettem fokhagymás és fokhagyma mentes verziót is. Mindkettő ízletes volt. A választást rátok hagyom.