Cukormentes pisztáciakrém
Figyelem, függőséget okoz!
Nem tudom eldönteni, hogy azért jelenik meg annyi pisztáciás recept számomra, mert most divatba jött, vagy mert az algoritmus már rájött, hogy az összes pisztáciás receptet lementem és kipróbálom azonnal, mert nagyon imádom. A pisztáciakrém is kedvenceim között van és sajnos nagyon ritkán találok a boltok polcain. Ha van is, akkor tele van mindennel, amivel nem kéne és pisztáciát csak nyomokban tartalmaz.
1. Szerezz be egy csomag sótlan pisztáciát és pucold meg. Én változó mennyiségekben szoktam készíteni. Most itt 150 grammal fogok számolni és ehhez mérni a hozzávalókat. Ha te többet készítesz, szorozz be mindent arányosan.
2. Tedd bele egy erős darálóba és őröld 1-2 percig. Ha már elég apróra sikerült darálni, tegyél hozzá 2 tk kókuszzsírt.
3. Ezenkívül már most mehet hozzá a számodra ideális édesitőszer. Lehet eritrit, stevia, négyszeres erősségű édesitőszer vagy sima folyékony Süssina amit én most jelen esetben használtam, 1 evőkanállal. Itt még ment hozzá egy kis vanília aroma is.
4. Újabb 1 perc darálás után már kicsit folyékonyabb masszát fogunk kapni. Én itt adtam hozzá 1 evőkanál tejport, hogy egy lágyabb ízt és texturát kapjak.
5. Daráljuk össze újra az egészet és ha szükséges akkor ízlés szerint tovább édesíthető.
Mire használjam?
Ha megtudjuk állni, hogy kiskanállal ne együk meg az egészet, akkor a következő ételekben, italokban tudjuk felhasználni:
Tiramisu
Kávé
Joghurt
Chia puding
Öntetként - gyümölcsökre, süteményekre... Bármire :D