Spárga elkészítése
Itt a spárga szezon. Ezt a finom és egészséges zöldséget pofon egyszerű elkészíteni és ezzel a trükkel ropogós lesz.
Hogyan készítsük el a legfinomabb ropogós spárgát?
Itt a spárga szezon és az embereket kettő típusba tudnám sorolni. Akik imádják vagy akik hallani sem akarnak róla. Ha esetleg mi a semleges oldalon vagyunk, íme pár indok amivel biztosan meghozom a kedved hozzá:
- Jó káliumforrás, így segíthet csökkenteni a vérnyomást.
- A spárga fogyasztása segíthet a gyulladásos állapotok enyhítésében.
- A spárga folsavban gazdag.
- A tanulmányok szerint a spárga segíthet a másnaposság enyhítésében.
- Prebiotikumként működik, táplálja a jó baktériumokat a bélben.
- Enyhén vízhajtó hatású
- Férfiaknak segíti a prosztata egészségét
És mi az egyik legfinomabb elkészítési mód?
Forrázzuk le majd tegyük jéghideg vízbe.
Igen, ez a titok. Tegyük lobogó vízbe, amit ízesíthetünk sóval kis kanál szódabikarbónával és citrommal. Ezután dobjuk jéghideg vízbe, vagy jégkockák közé. Ezután azonnal fogyasztható, vagy tovább is folytathatjuk. Én van, hogy tovább viszem a következők szerint: kevés olíva olajat hevítsünk fel, majd dobjuk rá a spárgákat. Ha kell még sózzuk, borsozzuk és szárított fokhagymával szórjuk meg. Ha nem szeretjük a szárított fokhagymát, használjunk zúzott fokhagymát.
Ezután tetszőlegesen megszórhatjuk chilivel, parmezánnal vagy kis citromlével.
Jó étvágyat