Túrógombóc variációk
Hogyan készítsünk bomba biztos túrógombócot, ami nem esik szét ès még töltelék is kerül bele!? Mutatom!
Kevés embert ismerek, aki ne szeretnè ezeket a finom és omlós finomságokat. Kipróbáltam màr számtalan receptet, nekem ez az ami a legjobban bevált, ha zsírzsegény túróbol dolgozom. Nem szüksèges a gombócokat főzni, így nincs meg a kockázat, hogy a főzővízben szétesik.
Tölteléknek most epret és barackot használtam, de nem muszáj egyiket sem beletennünk, ha nem szeretnénk. A következő töltelékeket próbáljuk ki ha viszont tetszik az ötlet:
- meggy - ez igazán passzol a màkhoz
- egy kocka csokoládé
- egy kanál mogyorókrém ( érdemes előtte kis porciókat lefagyasztani és úgy beletölteni.
- málna
- karika banàn - forgassuk meg a végèn aprított mogyoróban
Mennyiben más ez mint a főzött verzió?
Miután a túró már főzés nélkül is egy azonnal fogyasztható könnyed étel, nem lesz hiányérzetünk amiért "nyersen" esszük. Nekem legalábbis nem volt. A főzés mondjuk nem marad el, csak nem a gombócokat hanem előtte egy tejbegrízt kell készíteni és azzal összekeverni a túrót.
Hozzávalók kb 6 db nagyobb gombóchoz:
- 200 g túró
- 3 dl tej
- 3 ek búzadara
- Ízlés szerint édesítőszer
- vanília aroma
- Tetszés szerint: mák, dió, barack, eper
A tejbegrízt készítsük el, úgy hogy a tejet együtt forraljuk a grízzel, édesítőszerrel és vanília aromával,folyamatos keverés közben közepes hőfokon. Ha kész és teljesen besűrűsödött, tegyük félre és hagyjuk kihűlni.( Hamar elkészül)
Ha már majdnem kihűlt adjuk hozzá a villával összetört túrót és ha szükséges édesítőszert.
Formázzunk lapos formát a tenyerünkbe majd tegyük rá a választott tölteléket és zárjuk össze túróval.
Forgassuk meg kanál és villa segítségével a mákban vagy dióban.
Azonnal tálalható de még másnap is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani az ismerőseiddel! ❤️